Vilka är de bästa brädspelen just nu?

Trotts den variation av online spel som finns tillgängliga idag, kan de ibland inte slå känslan av att flytta runt fysiska spelpjäser på ett spelbräde. Så när det snöar och dina vänner frågar “Vill du spela ett brädspel?”, vilket spel väljer du?Games

Uppdatera en klassiker

Det kan så klart inte gå fel med en gammal favorit som Monopol, Cluedo eller Risk, men varför inte spela med en ny twist? Vad sägs om att köpa tomter i Quahog och plocka upp Giggity kort med Family Guy Monopol, förråda Sheldon genom att sitta på hans plats i soffan i Bing Bang Theory Cluedo eller försöka att övermanna Dr Who med din arme av Daleks i Risk, The Dalek Invasion of Earth?

Strategi spel

Den prisbelönta Carcassonne finns nu i en omgjord utgåva. Spelet är lätt att lära och förändras varje gång som du strategiskt placerar ut dina brickor för att bygga land runt om den franska staden. Om detta känns lite lamt för dig, kanske att slåss för sin överlevnad i en värld av kött-ätande zombies i Dead of Winter eller att försöka förhindra mänskligheten från att utplånas av dödliga sjudommar i Pandemic, tilltalar dig.

För yngre spelare

Om du föredrar något lite mer praktiskt än det genomsnittliga brädspelet, så använder Loony Quest dina färdigheter för att rita av och teckna för att slutföra uppdraget och alla Lego spel som Minotaurus, där du bygger upp din spelplan innan du spelar.